Wij

Wij, dat zijn Paul (Bakker) en Cynthia (Kolijn).

Als we proberen om onszelf te beschrijven in losse woorden, dan komen bij ons allebei bijna dezelfde boven drijven. Dat hier zoveel overeenkomsten zijn, verwondert ons niet. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat we intussen ongeveer 18 jaar samen zijn. Daar gaan we:

ondernemend – gedreven & gepassioneerd – spontaan – behulpzaam – empathisch

Ongetwijfeld ga je dit zien, als je ons leert kennen, of als je leest over ons werk op deze website.
Gelukkig zijn we niet hetzelfde!

Cynthia

Houdt van shoppen, dansen.
Samen uit eten.
Op vakantie gaan.

Paul-Cynthia_Paul

Paul

Luistert graag muziek.
Uit eten met vrienden.
Penvissen op karper.
Boeken lezen over coaching.

Coach en vertrouwenspersoon

Paul is coach en vertrouwenspersoon. Hij neemt een berg ervaring en deskundigheid die hij heeft opgedaan in verschillende coachingsopleidingen mee in zijn coachingsgesprekken.

Jij groeit.

Wij delen samen een grote passie.

Dansen

Als kind zetten we onze eerste danspassen. Paul in Gorredijk, Cynthia in Amsterdam.
Na het doorlopen van de dansschool was wedstrijddansen een logische vervolgstap: Standard Ballroom. Zo kwamen we in 2002 op elkaars (dans)pad. Klik? Check. Try-out geslaagd? Check!
En dan ben je een wedstrijdpaar.

Nederlands kampioen

Als wedstrijdpaar ga je natuurlijk voor goud. Wij zijn meervoudig finalisten geweest bij het NK – georganiseerd door de NADB, de Nederlandse Algemene Danssport Bond.

Onze volgende stap, waarin we dansten in de WDC Dutch Professional League, bracht ons waar we zoveel jaren hard voor getraind hadden: we werden Nederlands Kampioen 2jaar op rij!

Internationaal succes

Met veel plezier en trots hebben we de Nederlandse vlag mogen vertegenwoordigen tijdens wedstrijden in en buiten Europa: Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen, UK en international championships (Blackpool), wedstrijden in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en China.

Ons leven lang

Naast de vele NK-finales en ons Nederlands kampioenschap hebben we ons ook toegelegd op wedstrijden in showdansen. De verfrissende vibe en de vrijheid om lekker creatief te zijn, gaven ons veel energie.

Wat doe je als je zo’n beetje alles hebt gedaan op de dansvloer? Wij hoefden over deze vraag niet na te denken. Trainer worden! We hebben de opleiding gevolgd bij de FDO, de Federatie van Dansleraren Opleiding – en zijn nu trainer/coach én jurylid.

Paul-Cynthia_Beweging

Altijd in beweging

Ons vak is continu in beweging. Letterlijk en figuurlijk. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends in de danswereld, volgen wij regelmatig lessen bij één van de grote wereldkampioenen in Engeland.

Hierdoor blijven we ons gevoel voor dansen behouden. Én nieuwe ontwikkelingen maken we onszelf direct eigen.

Coaching van toppers

Onze stappen in de danswereld leidden volkomen natuurlijk en logischerwijs naar het punt waar we nu staan. We zetten ons volledig in om nieuwe danstoppers te begeleiden op weg naar hun persoonlijke doelen. De ervaring die we door de jaren heen hebben opgedaan in het vak – zowel danstechnisch als psychologisch – maakt dat deze rol ons perfect past.

Als Paul beweegt

Als ik beweeg en dans op muziek voel ik mij het lekkerst.

Dat zit voor mij in het feit dat je lichaam en je geest dan een eenheid vormen, als een soort van oneindige beweging.

Dat gaat verder dan de uitvoering van de dans zelf… en geeft mij heel veel energie!

Wij realiseren ons dat kennis en expertise op meerdere gebieden nodig zijn om het beste uit de dansers te kunnen halen. Daarom betrekken we experts uit verschillende vakgebieden – denk dan bijvoorbeeld aan een sporttrainer of een performance leraar – om de begeleiding te optimaliseren.